Selecteer een pagina

Wie is de beste CBR advocaat?

Ervaren CBR-advocaat nodig?

Soms krijgen wij de vraag gesteld wie de beste CBR advocaat van ons land is. Het antwoord op die vraag is lastig te geven. Voor iedere cliënt zullen namelijk andere criteria belangrijk zijn. In dit artikel proberen wij u een aantal handvatten te geven bij de keuze voor de voor u beste CBR advocaat.   

Gelukkig zult u niet snel een advocaat nodig hebben die gespecialiseerd is in CBR zaken. In de regel ontstaat de behoefte aan bijstand van een advocaat pas bij een dispuut met het CBR. Op dat moment kijken mensen meestal op het internet. Op het internet prijzen allerlei websites advocaten aan die verstand zouden hebben van CBR kwesties.      

Voor een rechtszoekende is het lastig de bomen door het ‘CBR advocatenbos’ te zien. De ene website is nog wervender dan de ander. Sommige websites beweren dat er bij hen een zeer grote kans is dat zij het rijbewijs snel terug krijgen. Andere websites proberen rechtszoekenden te verleiden met een lager uurtarief. Het is belangrijk voor ogen te houden waarom u een CBR advocaat nodig heeft. 

Wanneer u een probleem met het CBR heeft, adviseren wij u een gespecialiseerde advocaat in de hand te nemen. Daarbij kan niet altijd worden afgegaan op de inhoud van de website. Wij zien in de praktijk op websites regelmatig dat advocaten zich als CBR-specialist profileren, terwijl wij ons afvragen of dat wel het geval is.

Ook zijn er websites die in handen zijn van commerciële partijen. Deze kan men vaak herkennen
aan 088- of 0900- nummers. Men vraagt dan een contactformulier in te vullen. Uw contactgegevens worden dan doorgespeeld aan een aangesloten advocatenkantoor. Zo’n advocaatkantoor betaalt de eigenaar van de website
dan direct of indirect voor het verkrijgen van uw gegevens. Het is de vraag of u in die situatie dan wel de beste
CBR advocaat krijgt toebedeeld.  

Bij uw keuze naar een gespecialiseerde advocaat adviseren wij u enig vooronderzoek te doen. Wanneer een advocaat zegt dat hij of zij specialist is in CBR zaken, kijk dan of dit ook uit iets anders blijkt. Bij een zoekmachine op internet kan men eenvoudig de naam van de advocaat intoetsen en dan ziet men de zoekresultaten. Wanneer er geen CBR-gerelateerde zoekresultaten worden getoond, kunt u zich afvragen of u wel met een specialist op dat gebied te maken heeft.

Bert Kabel is de meest ervaren CBR advocaat van ons land. Sinds 1999 heeft hij honderden zaken tegen het CBR
in behandeling gehad. Tientallen uitspraken in zaken van hem zijn gepubliceerd op de website van de rechtspraak. Daarbij heeft hij ook veel zaken succesvol afgesloten.
Zie bv. ABRvS 20 februari 2018, ECLI:NL:RVS:2018:554 en ABRvS 9 mei 2018, ECLI:NL:RVS:2018:1552.

Door zijn kennis en ervaring in de CBR-problematiek is Bert de afgelopen jaren regelmatig benaderd voor het geven van voordrachten. Bert heeft vele voordrachten gegeven, onder andere op een congres van de Stichting Kwaliteitsbewaking Medische Laboratoria. Dit ging over het CDT. Verder heeft hij in 2019 een voordracht gegeven
voor de nieuwe richtlijncommissie ‘rijbewijskeuringen’ van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Ook is hij
in 2008 als CBR advocaat gehoord tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.     

Bert is ook actief op het gebied van het publiceren op CBR-gebied. Met anderen heeft hij oa. tweemaal gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad, eenmaal in het tijdschrift Verkeersrecht en en in het Nederlands Tijdschrift voor klinische chemie. Ook heeft hij als auteur op het gebied van het verkeersrecht meegewerkt aan het Handboek Strafzaken van Kluwer.

Tot slot heeft Bert als advocaat regelmatig meegewerkt aan artikelen in dagbladen en uitzendingen van de media
in relatie tot CBR-zaken. Bijvoorbeeld tweemaal aan het programma ‘Meldpunt’ van Omroep Max, tweemaal
aan het programma ‘Reporter’ van NPO Radio 1, aan EditieNL van RTL4 en aan TROS Radar.

Wanneer u via een zoekmachine op internet de naam Bert Kabel intoetst, kunt u via de zoekresultaten zelf controleren dat Bert als advocaat gespecialiseerd is in CBR zaken. Of hij voor u de beste CBR advocaat is, kan op voorhand niet worden gezegd. Dit is ook een subjectief oordeel. U kunt in ieder geval op voorhand wel uitsluiten dat u een niet CBR-specialist in de arm neemt.  

Het staat u altijd vrij eerst eens vrijblijvend telefonisch contact met ons op te nemen.
Onze contactgegevens vindt u elders op deze website.